Het verschil tussen de iPhone 6S en de 6

Apple lanceerde vorige week de iPhone 6S, het beste toestel tot nu toe volgens eigen zeggen. Of dat daadwerkelijk ook zo is, laat ik in het midden, dat mag iedereen voor zich beoordelen. Dat de iPhone 6S verschilt van zijn voorganger is logisch, anders wordt er geen nieuwe iPhone ontworpen. Maar wat zijn nu de verschillen ten opzichte van zijn broertje?

De voordelen van de iPhone 6S

De iPhone 6S is de opvolger van de iPhone 6. En natuurlijk is deze iPhone nog mooier en nog beter. Deze iPhone heeft nieuwe mogelijkheden, dingen die je bij zijn voorganger gewoon niet aantrof of niet mogelijk waren. Je vindt de veranderingen hieronder op een rijtje.

Nieuwste versie

De iPhone 6S is zwaarder

De iPhone 6S is zwaarder dan alle voorgaande broertjes/zusjes van de iPhone. Als je wilt weten waarom dit zo is, dan kan ik je in ieder geval verzekeren dat dit niet komt door de nieuwe aluminiumsoort, die Apple gebruikt heeft. De nieuwe aluminiumsoort is maar 1 gram zwaarder, maar zorgt hierdoor wel dat het apparaat een stuk steviger is. Het verschil in gewicht zit hem in het 3D Touch-scherm, dat een stuk zwaarder is dan alle vorige displays.

Live Photos zijn dubbel zo groot

Nieuw bij de iPhone 6S en de 6 Plus zijn de Live Photos. Wil je een Live Photo maken dan neemt deze functie gedurende 3 seconden de beelden op en maakt een foto. De bevroren tijd in een foto is dan ook verleden tijd. De Live Photo feature zorgt ervoor dat je foto beweging en geluid weergeeft. Het legt herinneringen vast, die je niet ziet op een normale foto.

De iPhone 6S heeft een kleinere batterij

Schrik niet maar de iPhone 6S heeft een kleinere batterij dan de iPhone 6. De capaciteit is gedaald van 1810 mAh naar 1715 mAh. Hier is bewust door Apple voor gekozen, omdat ze ergens ruimte nodig hadden voor de Taptic Engine. De lagere capaciteit van de batterij duidt er volgens de ontwerper niet op, dat het apparaat vaker aan de stroomkabel gelegd dient te worden. De iPhone 6S moet in principe net zolang kunnen draaien op de kleinere batterij dan zijn voorganger. Vermoedelijk is dit mogelijk doordat de onderdelen de 6S minder energie verbruiken.

Taptic Engine geeft extra mogelijkheden

Er zijn twee nieuwe bedieningsopties ontwikkeld, de Peek en de Pop. Met een lichte druk (Peek) op de app, kun je bijvoorbeeld iets lezen, terwijl je met een hardere druk weer hele andere activiteiten kunt uitvoeren. En dit alles zonder dat je de berichten dient te openen.

3D Touch screen nog geavanceerder

Het scherm dat voor de iPhone 6S ontwikkelt is, is nog geavanceerder dan alle andere schermen. Met het 3D Touch screen kun je veel sneller tot je doel komen. Door bijvoorbeeld het icoontje van de camera-app stevig in te drukken, kun je direct een selfie maken. En zo zijn er nog meer snel-menu’s aanwezig. Om deze manier tot stand te brengen is echter wel jaren nodig geweest om hieraan te werken, zo complex is dit geheel. Want deze snel-functies moeten natuurlijk altijd werken, in welke stand de iPhone ook gehouden wordt.

Nog sneller met een A9-chip

De nieuwe iPhone 6S is nog krachtiger en dat komt allemaal door de nieuwe A9-chip, die ook nog eens voorzien is van een M9-bewegingschip. Qua prestaties is deze processor 70% sneller en grafisch gezien zelfs 90% sneller dan de A8-chip. En dat is goed terug te zien in de games, die je kunt spelen.

Nieuwe losse aanvullingen

De nieuwe iPhone 6S heeft zoals je ziet heel wat veranderingen ondergaan ten opzichte van de iPhone 6. Maar ook op aanvullende materialen staat de techniek niet stil. Er worden steeds meer handige hulpmiddelen ontworpen. Oudere varianten worden vernieuwd en hebben allerlei interessante mogelijkheden. De techniek staat voor niets.

Speciale Handy Case

Speciaal voor de iPhone of iPad is er een Handy Case ontworpen. Met deze speciale Handy Case om je iPhone wordt je telefoon transparant. Handig want doordat je kunt zien waar je vingers zich bevinden kun je ook vanaf de achterkant van je iPhone de apps bedienen.

iPhone Lightning Dock

De Lightning Dock voor de iPhone is vernieuwd. De grootste verandering van de Ligthning Dock is dat hij niet meer van plastic gemaakt is, maar van aluminium. Dit zorgt ervoor dat hij een stuk steviger is. De speciale sleuf waar de iPhone precies in moet passen is er niet meer. Voordeel hiervan is dat je niet steeds een nieuwe nodig hebt als je een iPhone uit een nieuwe generatie koopt. Je kunt dan gewoon dezelfde Lightning Dock blijven gebruiken. Maar er zijn nog meer voordelen, want je kunt je iPhone zelfs als hij in een beschermhoesje zit opladen. Saai is de nieuwe Lightning Dock absoluut niet, want je kunt uit vier leuke kleuren kiezen, goud, rosé-goud, zilver en spacegrijs.

Verkooprecord gaat eraan

De iPhone 6S gaat het verkooprecord van 10 miljoen exemplaren breken. Volgens Apple zijn er al zo enorm veel voorbestellingen gedaan, dat die 10 miljoen er met gemak aan gaat. Op 25 september start de officiële verkoop van de iPhone 6S.

FrankHet verschil tussen de iPhone 6S en de 6